Fresh Design Ideas

separator

Ocean, Hills, river or valley view’s – whatever the outlook, you’ll enjoy it to full advantage in The Horizon, by Highbury Homes. On display at Port Coogee, the upsides down layout means the ocean views are appreciated from where people spend most time.

Heather Learie, marketing manager at Highbury Homes, said the Horizon was designed to show off a way of living. “The Horizon has been designed as a concept home rather than a straight forward display home.” Ms Learie said “We wanted to showcase the quality we offer along with different ideas, features and design options that can help us create a clients dream home. For instance, the Horizon might appeal to a family with older or early teens, the kitchen, living, dining, balcony and the main suite upstairs, and three bedrooms, a home theatre and alfresco area downstairs, so the kids can enjoy their own entertaining space”.

A feature of the Horizon is a lift, ensuring grocery trips from the garage to kitchen aren’t a chore. Other than the lift a $63,000 option Ms Learie said that it was pretty much a case of what you saw was what you got. “The home includes the bi-folding servery windows between the kitchen and the balcony, the bi-folding doors from the living to the balcony, and the tiled feature wall” she said. The display also shows off a very modern elevation, with a steeply raked skillion roof line, feature panelling and a glass fronted void. The staircase void appears as a separate architectural feature, cleverly keeping it away from intruding on living space. The lower level is dedicated to children or guests, with three generous bedrooms and a home theatre, along with a powder room, bathroom and laundry. All bedrooms have built in robes one with walk in while one, which would work well as an older teen or guest bedroom, has sliding doors to a front courtyard.

Upstairs is self contained; an ideal layout for a couple or parents who love to entertain in a stylish, adult environment. The space is marked by the high, raking ceiling line, and a modern stone tiled fireplace with a large screen TV recess. Big picture windows wrap the room to capture the views, and a bi-fold door system opens to include the terrace balcony. The kitchen is cleverly set just apart from the dining area, and is itself connected to the balcony through large bi-fold servery windows. It also has a big walk in pantry and stainless steel appliances. Tucked away at the rear for privacy is the main suite. Taking pride of place in the ensuite is a big oval bath, and there is an open rain head shower; separate toilet and a long vanity bench with two basins and mirrors.

The West Australian, New Homes lift out, Saturday 8th September 2012, written by Ingrid Waltham